Wortelen met korianderboter

Wortelen II

Gekookte wortelen zijn natuurlijk prima, maar een beetje saai. Des te leuker om je bijgerecht op te leuken door middel van lekkere kruiden en er zodoende iets bijzonders van te maken.

Deze wortelen passen goed bij een gerecht met b.v. feta of halloumi, of iets met een pittig worstje bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram wortelen (bospeen)
  • verse koriander, de blaadjes van ongeveer 12 steeltjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • teentje knoflook
  • tl komijnzaad
  • 3 kardemompeulen
  • tl korianderzaad
  • tl nigellazaad of zwart sesamzaad
  • peper & zout naar smaak

Was de wortelen en snijd ze in stukken. Schuin snijden ziet er net wat leuker uit. Rooster de zaden en peulen in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.

Voeg vervolgens de olijfolie, knoflook en wortelen toe. Laat dit op laag vuur ongeveer 30 minuten garen. Schud regelmatig om.

Als de wortelen gaar zijn voeg je de boter en koriander toe. Laat de boter even smelten en voeg eventueel wat citroensap of -zest toe.

Dit recept vond ik op dit blog.

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman, in her thirties, loves food (both cooking as well as eating it).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s