Pompoenburgers

1489005547707

Het is niet altijd gemakkelijk om gevarieerd en vegetarisch te koken en dan toch alle gezinsleden tevreden te stellen. Dit broodje verenigt echter wel verschillende favorieten hier in huis: burger, tomaat en kaas. Voor ieder wat wils.

Ingrediënten voor vier broodjes:
* 1/2 flespompoen in blokjes, mag met schil (ongeveer 500 gram)
* kleine ui
* 1 teen knoflook
* 50 gram havermoutvlokken
* 25 gram pompoenpitten
* 1 ei
* 2 el olijfolie
* verse koriander
* peper en zout
* 8 kleine plakjes halloumi
* slablad
* tomaat in plakken
* augurk in plakjes
* 1 el tahin (sesampasta)
* 4 el yoghurt of kwark
* citroensap
* kaneel naar smaak
* chilipeper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snij de pompoen, ui en knoflook en doe deze in een bakvorm met wat olijfolie en zout en peper. Rooster de groenten in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Haal de geroosterde pompoen uit de oven en laat wat afkoelen. Vervolgens pureer je de groenten. Dat hoeft niet heel fijn, even kort pureren is voldoende. Vervolgens voeg je ei, koriander, pompoenpitten en havermout toe. Laat de keukenmachine er een samenhangend geheel van maken. Het lekkerst is als het mengsel niet helemaal fijn is maar nog enige ‘bite’ behoudt.
Laat dit mengsel een half uur opstijven in de koelkast.

Maak ondertussen de saus door de yoghurt of kwark, tahin en citroensap met elkaar te mengen. Voeg vervolgens kaneel, chilipeper en peper en zout toe.

Vorm met natte handen burgers van het pompoenmengsel. Bak deze aan beide kanten in ongeveer 10 minuten in een pan met wat olijfolie mooi bruin. Bak ondertussen broodjes af of snij stevig brood in flinke plakken. Ik had deze keer ciabatta-broodjes, maar kies wat je lekker vindt. Verhit een klein beetje olijfolie in een grillpan en bak de halloumi tot deze mooie bruine streepjes heeft.

Besmeer de broodjes met de saus, zowel de bovenkant als de onderkant. Leg hierop de tomaat, sla, halloumi, augurk in plakjes en eindig met de pompoenburger. Je kunt hierbij een frisse salade serveren of wat gegrilde groenten.

Dit recept haalde ik van het blog yellowlemontree.

Advertenties

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman, in her thirties, loves food (both cooking as well as eating it).

One thought on “Pompoenburgers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s