Kruidnoten

FBS nov 15

Sinterklaas is weer in het land, en ‘dus’ mogen de pepernoten, gevuld speculaas en superzoete marsepein ook weer op tafel. Lekker. Ik had tot dit jaar nog nooit zelf pepernoten gebakken, of eigenlijk kruidnoten zoals de correcte term is. Voor de foodblogswap van deze maand kreeg ik het blog lekkerkopjethee toegewezen. En wat past er nu beter bij een lekker kopje thee dan een schaal zelfgebakken kruidnoten?

Voor ongeveer 50 kruidnoten heb je nodig:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 65 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels melk

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Roer in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Snij de nog koude boter met messen in stukjes en kneed deze met de hand, samen met de melk, door de droge ingrediënten tot een deeg.

Leg bakpapier op een bakplaat. Rol ongeveer vijftig kleine bolletjes van het deeg, druk ze iets plat op de plaat en bak ze 20 minuten in de oven. Laat heel even afkoelen zodat je je mond niet brandt, maar ze zijn warm het allerlekkerst!

Het recept van lekkerkopjethee gebruikte margarine, maar dat heb ik niet in huis. Met roomboter lukt het ook prima.

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman loves food (both cooking as well as eating it).

Eén gedachte over “Kruidnoten”

Plaats een reactie