Catalaanse gehaktballetjes

DSCF9168

Gehaktballetjes nét even anders: geen tomatensaus of gepureerde groenten, maar crunchy amandelen die de ballen smaak geven. Heb het geserveerd als onderdeel van een tapasmaaltijd maar je zou het ook kunnen serveren met tortilla en groente, wat je maar wil.

Ingrediënten:

* 250 gr rundergehakt
* 1 kleine ui
* teentje knoflook
* tl gedroogde peterselie (verse peterselie kan ook, gebruik dan wat meer)
* paneermeel (ongeveer 30 gr)
* klein ei
* olijfolie
* zout & peper

Amandelsaus:

* 65 gr blanke amandelen
* 2 teentjes knoflook
* 75 ml witte wijn
* 250 gr groentebouillon
* olijfolie
* zout & peper

Meng het gehakt, ui, teentje knoflook, ei, peterselie, zout & peper. Overigens, ik gebruik rundergehakt, maar je kunt ook ander gehakt gebruiken. Voeg paneermeel toe om het gehakt stevig genoeg te maken zodat je er ballen van kunt vormen. Draai dan kleine ballen. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en leg de ballen er voorzichtig in. Bak de ballen mooi bruin aan alle kanten, dat duurt wel een minuut of 8 in totaal.

Ondertussen maal je de amandelen fijn in een keukenmachine en maak je de groentenbouillon. Als de ballen rondom mooi bruin zijn, blus je ze af met de witte wijn. Dan knoflook, zout & peper, amandelen en groentebouillon toevoegen. Laat dit lekker pruttelen, de gehaktballetjes worden mooi gaar en krijgen smaak door de saus. Na ongeveer een kwartier is je gerecht klaar.

Ik baseerde de balletjes op dit recept maar paste het aan naar eigen inzicht en smaak.

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman loves food (both cooking as well as eating it).

Eén gedachte over “Catalaanse gehaktballetjes”

Plaats een reactie