Polpette alla napoletana

Image

Onlangs ben ik in Napels geweest. Eerst Napels zien, dan sterven, toch? Niet dat ik dat laatste voorlopig al van plan was, maar je kunt maar beter alvast wat plekken van je “to see”- lijstje afstrepen. Napels staat bekend als de stad van maffia en vuilnis, maar ook van lekker eten. Waar kun je in Italië níet lekker eten zou ik bijna zeggen…

Ingrediënten voor 2 personen:

* 350 gr rundergehakt
* snee brood (wit of bruin)
* scheutje melk
* 1 ei
* teentje knoflook, geperst
* 30 gr pijnboompitten
* 30 gr rozijnen
* 50 gr Parmezaanse kaas
* blik gepelde tomaten
* 1 kleine ui
* olijfolie
* 7 blaadjes munt
* handje peterselie, vers
* zout & peper

Laat de rozijnen weken in een beetje warm water, ongeveer een kwartier. Giet af. Rooster de pijnboompitten ondertussen in een pan lichtbruin aan beide zijden. Week de boterham in de melk en knijp uit.

Maak balletjes van gehakt, brood, rozijnen, pijnboompitten, knoflook, zout & peper, gehakte munt, ei. geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.

Hak de ui fijn en doe deze in een pan met wat olijfolie, fruit de ui en voeg dan de tomaten in blik toe. Laat de tomatensaus inkoken. Bak ondertussen de balletjes in een andere pan met olijfolie bruin. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en voeg ze daarna toe aan de tomatensaus. Laat nog even een minuut of tien doorwarmen, schep af en toe even om.

Serveer de balletjes als een secondi gerecht van het diner, vergezeld van bijvoorbeeld broccoli of courgette. Als primo had ik een spaghetti sciué sciué, spaghetti met tomaat, mozzarella, Parmezaan en basilicum.

De spaghetti sciué sciué en de polpette alla napoletana komen uit het boek “Napels proeven” van Philippe Bidaine.

Advertenties

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman, in her thirties, loves food (both cooking as well as eating it).

2 gedachten over “Polpette alla napoletana”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s