Geroosterde kruidige aubergine

Image

Een heerlijk vegetarisch recept, het origineel komt van Yotam Ottolenghi. Ik kreeg het ergens voorgeschoteld en was verkocht. Het ziet er mooi uit, is erg smaakvol en goed te combineren met verschillende salades. Je moet even wachten, maar veel werk om het te maken is het niet.

Ingrediënten voor 2 personen:

* grote aubergine
* teen knoflook, fijngehakt
* tl komijn
* 1,5 tl ketoembar (gemalen koriander)
* tl paprikapoeder
* snufje chilipoeder
* el citroenrasp
* olijfolie
* zout & peper

Voor het sausje:
* 100 gr griekse yoghurt
* 2 el tahin
* teen knoflook, fijngehakt
* kneepje citroensap

Roer de specerijen, citroenschil, olijfolie en wat zout tot een marinade. Halveer de aubergine, snij het vruchtvlees kruislings in maar snij het niet helemaal door. Je maakt een soort ruitpatroon, maar de schil hou je heel. Bestrijk de aubergines met de marinade, doe dat lekker ruim (de marinade heb je verder niet meer nodig, dus maak maar gewoon op) en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal 40 minuten in een oven, voorverwarmd op 200 graden Celsius.

Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar: klaar. Ik heb er zelf een salade van quinoa, komkommer, vegetarisch gehakt en bosui bij gemaakt maar een andere salade kan natuurlijk ook. Het is lekker het gerecht nog even met verse koriander te bestrooien.

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman loves food (both cooking as well as eating it).

3 gedachten over “Geroosterde kruidige aubergine”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s