Energierepen

Image

Ik maak elke twee weken havermoutrepen om mee te nemen als tussendoortje. Lekker, maar je wil ook wel eens iets anders. Vandaar nu een recept voor een andere energiereep, maar zéker net zo lekker. En misschien nog wel gezonder ook, als je naar de ingrediënten kijkt.

Voor ongeveer 16 repen:

* 2 cups ongezouten, ongebrande noten (ik had hazelnoten, paranoten, amandelen en walnoten)
* 2 cups gedroogde dadels
* el agavesiroop
* halve el vanillearoma
* halve cup cacaopoeder

NB: voor “een cup” gebruik ik altijd een flinke koffiebeker. Als je geen agavesiroop hebt, kun je ook een zelfde hoeveelheid honing gebruiken.

Week de dadels voordat je gaat beginnen zo’n 30 minuten in warm water. Zo worden ze een stuk zachter. Giet ze af na die tijd.

Doe de noten in een keukenmachine en pulseer tot ze vrijwel fijngemalen zijn. Voeg de dadels toe en herhaal. Het wordt dan al een soort samenhangend donker spul. Voeg de agavesiroop, vanillearoma en cacao toe en pulseer wederom. Op dit punt pastte het bij mij niet goed meer in de keukenmachine, dus ik heb het in delen gepulseerd en verder in een grote kom met een lepel geroerd.

Pak een bakplaat of grote rechthoekige snijplank en een velletje bakpapier. Leg je mengsel op het bakpapier, met behulp van een lepel en je handen (en een extra vel bakpapier, of de punten van je eerste papier) druk je alles plat tot een ongeveer rechthoekige platte koek. Zet dit minstens 30 minuten in de koelkast.

Snij de koek in repen, doe elke reep in een plastic zakje en bewaar in de koelkast of in de vriezer.

Dit recept is een variatie op dit recept.

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman loves food (both cooking as well as eating it).

Eén gedachte over “Energierepen”

Plaats een reactie