Carrotcake met glazuur

Image
Dit recept heb ik via een vriendin gekregen, heb het nooit aangepast want het resultaat is goddelijk. Niet te verbeteren in mijn optiek. Er wordt zelfs om gevraagd door anderen, dus kennelijk is de consensus groot.

Variatie aanbrengen is wél leuk: bij de taart op deze foto heb ik aan het glazuur wat limoensap en limoenrasp toegevoegd, maar wat sinaasappelsap en sinaasappelrasp is ook erg lekker. Ook kun je een versie maken met (wal)noten: gooi dan ongeveer 60 gram grof gehakte walnoten op het laatst door het beslag, en maak na het glazuren de taart af met enkele grote walnoten erop in een mooi patroon.

Ingrediënten voor een springvorm van 26 cm:
* 4 eieren
* 2 koppen suiker
* 1 kop olie (ik gebruik zonnebloemolie)
* 2 koppen zelfrijzend bakmeel
* 2 tl baking soda
* 2 tl kaneel
* 1 tl zout
* 3 koppen geraspte wortel (ik koop zakjes geraspte wortelen in de supermarkt maar je mag ook zelf aan de slag)

Voor het glazuur:
* 50 gr boter
* 100 gr roomkaas (ik neem een pakje Monchou)
* 1 kop poedersuiker

Met “kop” wordt een flink theeglas bedoeld.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de springvorm in. Klop de eieren los met een mixer, voeg daarna de olie en suiker toe. Klop tot het een mooi glad, lichtgeel mengsel is. Voeg de bakmeel, baking soda, kaneel en zout toe en klop tot het een homogene massa is. Roer als laatste de wortels erdoor, ik gebruik hiervoor een stevige houten pollepel. Ik hou van gevulde taart dus bij mij wordt het een vrij dik mengsel.

Schenk het mengsel in de springvorm en bak dit ongeveer 45 minuten. De taart moet, als hij gaar is, net als bij een cake een schone prikker opleveren als je die erin hebt gestoken.

Maak het glazuur pas als de taart goed afgekoeld is. Laat de boter smelten in een steelpannetje, voeg de roomkaas eraan toe en klop dit met de mixer tot een glad mengsel. Zeef de poedersuiker en voeg deze toe, wederom kloppen tot een glad mengsel. Daarna met de bolle kant van een lepel of spatel het glazuur op de taart aanbrengen. Laat de taart afkoelen voor aansnijden.

Image

Advertenties

Gepubliceerd door

tastyhealthycooking

Dutch woman, in her thirties, loves food (both cooking as well as eating it).

2 gedachten over “Carrotcake met glazuur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s